Україна і світ

Підписка на державу: у Дії планують відображати, на що йдуть податки українців

У Дії розповіли, як відбувається розпізнавання обличчя в сервісі, а також про відображення витрати податків державою. Про це розповів керівник розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік під час першого подкасту від Дія.

– Система працює не так, як FaceID у iPhone. У момент, коли ти використовуєш Дія.Підпис, програма перевіряє, що перед телефоном дійсно справжня людина. Для цього просять моргнути або посміхнутися на камеру. Після цього система звіряє обличчя з фотографією користувача у регістрі. Щодо кількості спроб – тут кому як пощастить, заявив Мстислав.

Щодо податків, то у Дії працюють над відображенням витрати податків українців з боку держави.

– Грубо кажучи – є місцеві податки, а є загальнодержавні. Теоретично, можна відображати другі. Наприклад, хочеться бачити у відсотках, скільки від твоїх податків пішло на ЗСУ, а скільки на дороги та все інше. Така собі підписка на державу – можна побачити, скільки на які послуги пішло. Якби не повномасштабна війна, то ми були б ближчими до реалізації цієї послуги. Але ми 100% до цього прийдемо, – заявив Мстислав.

Зараз дивляться

Окрім лічильника податків, у Мінцифрі працюють над запуском Дії для юридичних осіб. За заявами глави міністерства Михайла Федорова, це стане справжньою технологічною революцією. Українці зможуть делигувати електронним підписом. Також ФОПи зможуть через неї взаємодіяти з податковими органами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-15 14:33:55