Львівський портал

Підозру отримав гендиректор російського заводу з виробництва крилатих ракет

В Україні заочно оголосили підозру генеральному директору російського проєктно-конструкторського бюро «Радуга» Сєргєю Богатікову. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Бюро «Радуга» спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ. Насамперед йдеться про крилаті ракети типу Х-101, які рашисти використовують для здійснення повітряних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Саме такою ракетою окупанти поцілили у багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року. Тоді загинули 23 місцеві жителі, втому числі 6 дітей. Під час вогневого ураження було повністю зруйновано під’їзд із 27 квартир.

«За безперебійні поставки ракетного озброєння окупаційним угрупованням Росії підприємство, очолюване Богатіковим, отримало кремлівську відзнаку “вдячність президента РФ”», – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів Сєргєю Богатікову заочно оголосили підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27; ч. 2 ст. 28 та за  ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-02 15:40:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин