Львівський портал

Під резиденцією російського посла у Польщі висипали 2 тонни лайна

У суботу вдосвіта, 24 лютого, на другу річницю повномасштабної війни в України, польські та українські активісти біля Варшави влаштували «сюрприз» російському послу Сєргєю Андрєєву, скинувши під його резиденцію 2 тонни лайна. Про це повідомляє спільнота спільнота Euromaidan-Warszawa, яка була одним з організаторів акції.

Таку «пахучу» акцію провели близько 06:00 ранку під воротами будинку неподалік від Варшави, де живе російський посол. Активісти привезли вантажівкою 2 тонни лайна і скинули його просто під брамою.

У величезну купу гною люди встромили закривавлений прапор Росії і табличку з написом «Росія = лайно! Ми не хочемо вас бачити в Європі! Забирайтеся геть!».

«Ми хотіли надіслати чіткий сигнал польській владі та Євросоюзу. Пора видворити російських дипломатів з нашої країни. Російська Федерація несе відповідальність не лише за збройну агресію проти України, але й за гібридну війну, яка зараз триває. Російські агенти впливу спричинили величезні заворушення по всій Європі, зокрема на польсько-українському кордоні. Поки ми будемо толерувати діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту у світовому масштабі буде тільки зростати», – так прокоментував акцію один з її учасників Домінік Ганзіровскі.

Як пише Укрінформ, приблизно о тій же 06:00 ранку активісти влаштували демонстрацію й на вулиці Бетховена у Варшаві, де проживають російські дипломати.

Протестувальники використовували гучні сирени та відтворювали звуки вибухів і пострілів, щоб імітувати умови, в яких українці прокидаються від дій Росії протягом останніх 10 років.

«Нашим наміром було розбудити російських дипломатів у спосіб, який хоча б у невеликій мірі відображає те, як країна-терорист вже 10 років будить українців. У такий спосіб ми також хочемо закликати польську владу видворити з Польщі всіх російських дипломатів і закрити російське посольство. Як, наприклад, це зробила влада країн Балтії ще у 2022 році. Я не розумію, що представники цього злочинного режиму й досі роблять у Польщі?», – цитує видання учасника акції та одного з активістів Євромайдану-Варшава Миколу Петригу.

1708762065 973

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-24 19:19:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин