Україна і світ

Перша домедична допомога пораненим: у Києві відбувся семінар для медійників

Навчальний семінар «Перша домедична допомога при пораненнях та травмах» для журналістів відбувся в київському аналітичному центрі «Клуб Експертів». На ньому представників медіа навчили, як грамотно та ефективно діяти у разі поранень і травм.

Напередодні Дня журналіста Інститут масової інформації повідомив, що після широкомасштабного нападу російської федерації на Україну загинув 61 журналіст. Десятеро з них загинули під час виконання професійних обов’язків. Ще близько 500 медійників зазнали поранень і травм внаслідок бойових дій. Ці цифри свідчать, що професія журналіста пов’язана під час війни з підвищеними ризиками.

Розуміючи потребу медійників уміти надавати першу домедичну допомогу, київський аналітичний центр «Клуб Експертів» спільно з Медичною групою компаній Adonis, благодійним фондом «Громади Приірпіння» та благодійною організацією Благодійний фонд Help For Ukrain ініціювали проведення серії навчальних семінарів.

Під час першого з них про правила надання першої домедичної допомоги журналістам розповіла лікар-анестезіолог, співавторка 12 наукових публікацій Мар’яна Болюк. Також присутні мали змогу попрактикуватись у накладанні турнікету для зупинення кровотечі.

03 5
04 6

Представники благодійних фондів «Громади Приірпіння» та Help For Ukraine розповіли про досвід постачання медичних засобів для надання першої медичної допомоги, а також про особливості їхнього використання в екстремальних умовах.

Семінар став корисним заходом для медійників, які можуть стикатися з надзвичайними ситуаціями та мати потребу надати медичну допомогу постраждалим поза межами районів бойових дій внаслідок дорожньо-транспортних пригод, техногенних аварій, побутового травмування тощо.

Після тренінгу учасники отримали аптечки з набором ліків та спецзасобів, необхідних для надання допомоги пораненим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-09 15:40:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин