Україна і світ

Пережили насилля і спали по черзі: на Харківщині виявили ще одну катівню окупантів

У місті Куп’янськ Харківської області виявили ще одну катівню російських окупантів, в якій вони знущалися над українцями.

Як поінформували в пресслужбі Офісу генпрокурора, під час окупації міста військовослужбовці РФ зайняли будівлю поліції. Там у напівпідвальному приміщенні вони й облаштували катівню.

Окупанти піддавали людей, яких там утримували, фізичному та психологічному насиллю. В камері, розрахованій на чотирьох осіб, рашисти утримували понад 20 людей.

– За словами потерпілих, вони спали по черзі, тому що місця не було, – зазначається в повідомленні.

Пережили насилля і спали по черзі: на Харківщині виявили ще одну катівню окупантів / 6 фотографий

За даними Харківської обласної прокуратури, рашисти, лякаючи людей, намалювали на стіні катівні “картину”: латинську літеру “Z”, яка стала символом вторгнення військ РФ в Україну, а на її тлі – жінку з радянським прапором та окупанта позаду неї.

– Навіть тут ворожа армія ховається за спиною мирних мешканців і вірить в те, що в Україні на них хтось чекає, – наголосили в прокуратурі.

21 вересня прокурори та поліцейські провели огляд приміщення катівні. Наразі встановлюються всі потерпілі від рук путінських солдатів.

Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Харківська обласна прокуратура

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 01:58:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин