Суспільне мовлення

Перепустку для комендантської години заборонено розміщати під склом авто — Львівська ОВА

У Львівській ОВА затвердили у новій редакції “Порядок щодо видачі та зберігання перепусток для комендантської години”. Згідно з ним заборонено розміщувати перепустку під склом авто або на іншому видному місці та передавати її іншим людям.

Як повідомив комендант Львівської області Тарас Грень, згідно з наказом власник перепустки має зберігати та використовувати її таким чином, щоб не допустити врату, псування чи доступ до неї інших людей.

“Ця перепустка не стосується транспортного засобу, сторонніх осіб і подібних історій. Ця перепуска має відповідні серії, номерні знаки, чітко персоніфікована, адже видається на конкретну фізичну особу. Перепустки перевіряють відповідні компетентні органи. У правоохоронців є чатбот, за допомогою якого вони можуть перевірити, чи дійсно видавали перепустку на чиєсь імʼя”, — пояснює Тарас Грень.

За його словами, отримати перепустку можуть виключно ті люди, які забезпечують роботу критично важливої інфраструктури області. Для цього необхідно надіслати на електронну адресу документи, вказавши у темі листа назву підприємства чи установи. Серед необхідних документів: письмове подання керівника організації з обґрунтуванням необхідності перебування особи на вулиці під час комендантської години і додаток до подання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перепустки виготовляють за рішенням коменданта протягом 7 днів з моменту отримання подання.


Джерело: Суспільне мовлення України