Україна і світ

Перейшли до ПЦУ лише 589. В Україні працюють понад 8 тисяч церков Московського патріархату – Опендатабот

589 українських релігійних громад перейшли від патріархату країни-агресора до Православної церкви України з 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє цифровий сервіс аналізу державних даних Опендатабот.

Зазначено, що найбільше релігійних установ змінили свій патріархат на Київщині (138), Хмельниччині (125) та Вінниччині (67).

Зараз дивляться

1 1

Наразі продовжують працювати 8193 церкви Української православної церкви (Московського Патріархату).

– 99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досі не показали приналежність до патріархату країни-агресора у своїй назві, – йдеться у повідомленні.

За майже два роки лише 59 релігійних установ примусово отримали назви, що показують зв’язок з РФ, в Єдиному державному реєстрі. Всі ці перейменування відбувалися протягом першого року повномасштабного вторгнення.

Окрім того, від початку великої війни лише 8 релігійних установ перейшли до ПЦУ, отримавши примусову назву в Єдиному державному реєстрі.

Найбільше церков, пов’язаних з країною-агресором, зафіксовано на Донеччині — 683. Значна кількість релігійних установ УПЦ також залишилась на Вінниччині — 534, Дніпропетровщині (527) та на Хмельниччині — 506 релігійних установ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

2

В Опендатабот нагадали, що згідно з новими правилами, церкви та релігійні установи мали змінити свою назву в Єдиному державному реєстрі так, аби було зрозуміло, що організація належить до Московського патріархату. У протилежному випадку такі зміни мають вносити примусово.

УПЦ МП, Церква

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-25 12:03:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин