Україна і світ

Передачу листів рідних до полонених захисників гальмує міноборони рф — Координаційний штаб

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами військовослужбовців окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, які об’єдналися в ГО «Полігон 56». Під час розмови представниця Національного інформаційного бюро (НІБ) зазначила, що Бюро передає листи до Червоного Хреста, який доставляє їх до міністерства оборони рф, котре повинно би передавати ці листи до місць утримань, де перебувають полонені українські військовослужбовці.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Штабу наголосив, що до процесів обміну залучаються всі обліковані в реєстрі Національного інформаційному бюро військовослужбовці, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Представниця НІБ додала, що всі інші свідчення про полон, окрім офіційного підтвердження Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), є лише непрямими свідченнями того, що людина перебуває в полоні. Тому й використовується термін «імовірно полон». Уся інформація, яку надають родичі або військовослужбовці, які повернулися з полону, фіксується і обліковується в НІБ.

Як зауважив представник Штабу, військовослужбовців можуть утримувати в колоніях будь-де на території рф, а також на тимчасово окупованих українських територіях. Також їх можуть переміщувати, змінюючи місця утримання. Це значно ускладнює з’ясування місцезнаходження військовополоненого, а росія на відповідні запити відповіді не дає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окремо представник Координаційного штабу застеріг родичів військовополонених від розголошення власних персональних даних чи персональних даних військовослужбовця, а також від передачі такої інформації третім особам: особисто чи в Інтернеті.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-05 09:52:19