Україна і світ

Перед Курською операцією РФ мала перевагу в артилерії 1 до 12 – Зеленський

Фото: Офіс президента

Проведення Курської операції дозволило відтягнути російські війська з найбільш гарячих напрямків фронту та зменшити дуже велику перевагу РФ в артилерії.

Курська операція зменшила перевагу РФ в артилерії

– Росія стягнула під Курськ до 60 тис. військових, відтягнувши з деяких місць, де нам загрожували складнощі, бо у нас не було тих самих пакетів зброї, – заявив президент Володимира Зеленського в інтерв’ю NBC News.

За його словами, це співвідношення переваги в артилерії сягало 1 до 12.

Зараз дивляться

– Уявіть собі, що у якийсь момент оцієї дірки в постачанні у нас застосування зброї було 1 до 12. Це арилерія. Один наш снаряд на 12 снарядів Росії. Що ви повинні зробити? Неважливо, скільки у вас людей тут стоїть, якщо у них 12 снарядів, а у вас 1, у вас просто буде більше людей стояти і більше людей гинути, – зауважив глава держави.

Він сказав, що Україні потрібне було розумне рішення, зокрема йдеться про Курську операцію.

– На Покровському напрямку зараз дуже складно, але удари не 1 до 12, а 1 до 3. Ви розумієте різницю? Чи у нас збільшилась кількість зброї? Ні. Чи у них зменшилась? Так! Бо перетягнуті ті чи інші сили і ті чи інші засоби, – наголосив Зеленський.

За даними Генштабу, на Покровському напрямку за останню добу Сили оборони України відбили 52 штурми і атаки поблизу Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки та Миролюбівки.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 925-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 16:50:05