Львівський портал

Папа Римський закликав Росію та Україну провести обмін полоненими «всіх на всіх»

Папа Франциск у Великодньому посланні «Urbi et Orbi» згадав про війну в Ізраїлі, Палестині й Україні і закликав до «тотального обміну полонених» між Росією та Україною у форматі «всіх на всіх». Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі УГКЦ.

«Мої думки найперше звернені до жертв багатьох конфліктів, що тривають у світі, починаючи з Ізраїлю, Палестини й України. Нехай воскреслий Господь відкриє шлях миру для цих багатостраждальних народів.

Закликаючи до поваги принципів міжнародного права, висловлюю сподівання на тотальний обмін полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх», – наголосив понтифік.

Цей заклик до обміну полонених віряни на площі Святого Петра у Ватикані привітали гучними оплесками.

Нагадаємо, нещодавно Папа Римський Франциск потрапив у скандал. Він, говорячи про війну, заявив, що Україна повинна мати «відвагу білого прапора» і бути готовою вести переговори. Згодом представник Ватикану запевнив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи Римського викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів. Зокрема, глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів на це, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

Також МЗС України викликало Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса через скандальну заяву Папи Римського.

Зі свого глава УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що в Україні нікому й на думку не спадає здатися. А тим, хто не вірить у перемогу України, він порадив піти до сповіді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Vatican news

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-31 19:00:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин