Україна і світ

Орбан після “мирного вояжу” надіслав лідерам ЄС свій план закінчення війни в Україні

Фото: Офіс президента

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після своїх поїздок до Києва, Москви, Пекіна, а також після зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом направив лідерам країн Євросоюзу пропозиції щодо врегулювання війни в Україні.

Про це пише видання Magyar Nemzet.

За словами політичного радника і члена угорського парламенту Балажа Орбана, є три-чотири держави, які можуть зіграти вирішальну роль як посередники між Україною і Росією – це США, Європа, Китай і Туреччина. Наприклад, за посередництва з останньою було укладено угоду з питання роботи Чорноморських зернових коридорів.

Зараз дивляться

Балаж Орбан заявив, що Віктор Орбан спочатку здійснив візит до Києва і Москви, а потім розпочав переговори з потенційними посередниками – Китаєм і Туреччиною.

– Дональд Трамп також прихильний до миру. Тому, якщо він знову стане президентом Сполучених Штатів, він сам у найкоротші терміни укладе мир, – запевнив Балаж Орбан.

За його словами, прем’єр-міністр Угорщини письмово проінформував лідерів Європейської ради про результати переговорів і свій мирний план.

– Так, це насправді план Орбана, який зараз лежить на столі у кожного прем’єр-міністра ЄС. Наш підхід ґрунтується на реалістичній оцінці ситуації, реалістичних цілях і відповідному графіку, – каже Балаж Орбан.

Він наголосив, якщо Європа хоче миру і хоче мати вирішальне слово у врегулюванні війни та припиненні кровопролиття, то про це треба думати вже зараз.

Нагадаємо, що 2 липня Віктор Орбан перебував з візитом у Києві, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Політики провели переговори, а на брифінгу сказали, що зустріч стала важливим кроком для розв’язання проблем, накопичених протягом тривалого часу.

Також повідомлялося, що міністри закордонних справ Європейського Союзу мають намір проігнорувати зустріч глав МЗС в Угорщині у серпні, організувавши натомість власний саміт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 15:29:09