Україна і світ

Опинилася в пастці: РФ на Генасамблеї ООН засудила сама себе

Представник Росії під час засідання третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проголосував за проєкт документа, де засуджувались дії РФ.

Зафіксувати це на найвищому рівні в Генасамблеї ООН вдалось завдяки роботі МЗС та постійного представництва України при ООН.

Цього разу Росія, як і 17 років поспіль, винесла на голосування резолюцію, в якій нібито йшлося про засудження неонацизму.

Однак українській стороні вдалося не лише повністю змінити баланс голосів за цю фальшивку, але й додати до неї нове потужне промовисте формулювання:

“Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби Росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну «неонацизм» з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму”.

– У перекладі з дипломатичної мови це означає: досить брехати, в маячню про “неонацизм в Україні” більше ніхто не вірить.

А найсмішніше те, що Росія опинилася в пастці, бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст… із засудженням себе самої. І проголосувала, – пояснив радник міністра з медіа та комунікацій МЗС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник МЗС наголошує: дуже важливо, що Україна зафіксувала це на найвищому рівні в Генасамблеї ООН. А також той факт, що абсолютно всі країни ЄС стали на бік України.

– Брехня не пройшла. Щонайменше, не пройшла далі за аудиторію Росії 24, – тішиться радник міністра МЗС.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-05 09:21:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин