Україна і світ

Олімпіада у Парижі: 35 країн вимагатимуть від МОК не допускати росіян до змагань

Група з 35 країн домовилася вимагати від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) відсторонення атлетів з РФ та Білорусі від літніх Олімпійських ігор.

Про це повідомила очільниця Міністерства спорту Литви Юргіта Сюгздініене.

10 лютого відбувся онлайн-саміт 35 країн, організований через можливу участь Росії в Олімпіаді-2024. У саміті взяв участь президент України, який звернув увагу на шлях терору, який обрала Росія, через що вона “не має місця у цивілізованому світі”.

Зараз дивляться

Зеленський зауважив, що лише кілька атлетів з РФ та Білорусі засудили війну, тоді як більшість з них пов’язана з військовими структурами, тому вони не можуть виступати навіть під нейтральним прапором.

За словами Сюгздініене, усі учасники саміту одностайно підтримали рішення звернутися до МОК щодо недопущення атлетів з РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024.

— Ми пропонуємо не дозволяти російським та білоруським атлетам змагатися на жодних міжнародних змаганнях, включно з Олімпійськими іграми, допоки війна в Україні триває, – цитує слова Сюгздініене офіційний сайт Міністерства спорту Литви.

Повний перелік країн, які підтримали це звернення наразі невідомий. Повідомляється, що серед тих, хто підтримав такі країни: США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Польща, Нідерланди, Канада, Чехія, Австралія, Японія, а також країни Балтії та Скандинавії.

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет допустив ймовірність участі росіян та білорусів в Олімпіаді під нейтральним прапором.

В Україні відреагували на таку заяву МОК і заявили про готовність бойкотувати Олімпіаду-2024. Напередодні президент МОК Томас Бах закликав Україну відмовитися від погроз бойкоту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела: Міністерство спорта Литви, Офіс президента

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-10 21:29:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин