Україна і світ

Олексій Резніков: Наші партнери амбітно дивляться на цю задачу – допомогти закрити українське небо

Про це Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у телемарафоні «Єдині новини».

– Дві години тому у мене була розмова з нашим великим другом – міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном. Це вже було підведення підсумків нашої очної зустрічі у Брюсселі, де відбувалася, у тому числі, платформа «Рамштайн». Ми обговорили вже за результатами тієї зустрічі деякі нюанси і продовження вже активної співпраці. Тому що Сполучені Штати є нашим активним партнером і, я б навіть сказав, модератором тих подій, які відбуваються у самому Рамштайні і після, і між Рамштайнами, скажімо так. Із головних речей, які я із великим задоволенням привіз – це серйозна була розмова по нашому запиту з пріоритетом номер один – протиповітряна оборона. Тому що наші вороги кремлівські, представники навали, яку вони організували з лютого і продовжили тероризувати – але почали нову тактику терору, використовуючи, ви знаєте, і крилаті, і балістичні ракети, а також дрони, особливо іранського виробництва, проти цивільних об’єктів, проти об’єктів інфраструктури. І це, на щастя, у позитивному сенсі вразило наших партнерів, – зазначив міністр оборони.

За його словами, більш оперативно обговорювали рішення, які зараз вже починають напрацьовуватись по захисту українського неба.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Звісно, не одразу все пройде. Але ви знаєте, що іспанська сторона моментально відреагувала наступного дня – це 4 пускових установки Howk 23. Це означає найближчим часом – навчання наших екіпажів, підготовка їх. І це означає, що продовження цієї нової ери – як у свій час я сказав, коли IRIS до нас перші прийшли – сучасних технологій. І тому це буде один із елементів, в тому числі, і забезпечення мережі нашої  протиповітряної оборони. І таких буде багато. І в тому числі прийде NASAMS найближчим часом, тому що теж завершується період навчання, і інші технічні рішення, які я зараз не хотів би розголошувати. Але сьогодні партнери, повторюю, дуже амбітно дивляться на цю задачу – допомогти закрити українське небо, – додав Олексій Резніков.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 19:24:54