Україна і світ

Окупанти хочуть стратити двох бійців полку Азов – ЗМІ

Двом бійцям полку Азов може загрожувати страта. Видання Українська правда з посиланням на власні джерела у розвідці пише, що окупанти вивезли їх з колонії у невідомому напрямку.

Російські пропагандисти повідомляли, що стратити зібралися Миколу (позивний Фрост, прізвище наразі невідоме) та Костянтина Нікітенка (позивний Фокс).

ЗМІ РФ пишуть, що бійців начебто засудили ще 9 липня, інші – що суд лише відбудеться у майбутньому.

Нагадаємо, українські військові, серед яких і бійці Азову, тримали оборону Маріуполя понад 80 днів. 16 травня розпочалась евакуація захисників міста із заблокованого російськими загарбниками металургійного комбінату Азовсталь.

Після виведення українських військових із меткомбінату, згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

Правозахисник, адвокат Микола Полозов повідомив, що шанси звільнити українських військових із полону однозначно є, та діяти потрібно оперативно.

За його словами, цілком очевидно, що така велика кількість українських військовополонених російській владі не потрібна. Більшість військовополонених так чи інакше повернуть чи обміняють.

Але кількох переслідуватимуть на трибуналах для створення пропагандистської картинки, тому їм насамперед потрібно надавати правову допомогу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Полк Азов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 12:39:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин