Україна і світ

Окупанти щоденно відчувають силу руху спротиву, який працює серед них

Про це сьогодні під час телевізійного марафону «Єдині новини» розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що російські окупанти ненавидять всіх, хто живе краще за них. І здійснюючи жахливі терористичні акти проти цивільних на тимчасово окупованих та деокупованих територіях, загарбники намагаються хоч в якийсь спосіб довести своєму цареві, що вони щось можуть.

— Те, що напередодні терористи обстріляли звільнений Херсон, не варто вважати помстою за щось. Я взагалі не вважаю, що кожен їх обстріл — це помста. Це є розвиток війни, це є бойові дії, які ворог веде ще з 24 лютого в межах повномасштабного вторгнення. Те, що російські окупанти здійснюють майже щодня і щоночі проти Нікопольщини, те, як гатять проти Миколаївщини, — це все прояви їх безсилля, адже вони не можуть зараз зробити те, чого від них жадає їхній вождь,  — зауважила Наталія Гуменюк.

Також керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України зауважила, що введення комендантської години із 28 грудня по 4 січня у Василівці на Запоріжжі та інших населених пунктах на тимчасово окупованих територіях є відповіддю ворога на дії українського руху опору. Окупанти намагаються тиснути на місцеве населення для того, щоб максимально мінімізувати його участь у цій боротьбі.

— І Василівка, і Горностаївка на Херсонщині потерпають від посилення поліцейського режиму, який влаштовують окупанти, — сказала вона. — Противник відчуває силу руху спротиву, який працює серед них. Тому він посилюється, підтягуючи  додаткові поліцейські підрозділи на ці території, оскільки відчуває, що не впорається. Адже вибухи, які лунають там час від часу, не вкладаються в математичні розрахунки нашої артилерії. Ворог бачить, що ведеться не тільки бойова робота силами оборони, а й активно працює рух спротиву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни завозять своїх поліцаїв і для того, щоб дисциплінувати власні підрозділи, адже вже й там іде розбрат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-25 12:39:58