Львівський портал

Окупанти обстрілюють острів Зміїний з авіації, щоб зірвати роботу морського коридору, – Гуменюк

Російські війська намагаються завдавати ракетних ударів по острову Зміїний з авіації, оскільки ворог не може контролювати північно-західну частину Чорного моря корабельно-катерним складом. Мета окупантів — зрив роботи морського коридору. Про це в   заявила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає hromadske.

За її словами, росіяни неодноразово намагалися випускати керовані авіаційні ракети по острову чи проводити розвідку за допомогою літаків тактичної авіації, однак ці спроби не мали успіху.

«Факт намагання тероризувати цей регіон більше свідчить про спроби зірвати функціонування навігаційного коридору, адже саме навколо острова Зміїний проходять рекомендовані морські шляхи», — зазначила Гуменюк.

Після зриву «зернової угоди» росія вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту.

У відповідь Україна запропонувала тимчасові маршрути у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (ІМО). Міністр інфраструктури Олександр Кубраков казав, що Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство та закликає росію припинити будь-які погрози й дотримуватися міжнародних конвенцій.

Коридори почали діяти з 8 серпня 2023 року. Передусім їх використали для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний з початку повномасштабного вторгнення рф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-01 15:42:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин