Україна і світ

Окупанти не можуть змінити ситуацію на Авдіївському напрямку – Черник

Російські окупаційні війська не мають можливості змінити ситуацію на свою користь на Авдіївському напрямку через брак ресурсів.

Про це заявив військовий експерт Петро Черник в ефірі національного телемарафону.

– На цю хвилину я не бачу, щоб їм вдалося переламати саме цей напрямок. Загостримо увагу, що Донеччина – це взагалі унікальне явище. Донеччина, за великим рахунком практично тримається на тій самій лінії, що і на початку цієї війни. І в цьому є логічне пояснення – саме на цьому напрямку ми мали серйозні сконцентровані сили, і найголовніше – восьмирічну підготовку, – сказав експерт.

Черник наголосив, що попри його переконання, не можна бути точно упевненими – неможливо передбачити, де росіяни кинуться у чергову м’ясорубку.

– Вони можуть упертися там так, що тримати цей пункт буде просто недоцільно. Але на цю хвилину я не бачу, за допомогою чого вони можуть розвивати якісь більш-менш серйозні контрнаступальні дії, – додав експерт.


Також, за його словами, ворог на шляху до виснаження на Бахмутському напрямку.

– За останній тиждень знищено понад 10 боєкомплектів по всій лінії розмежування, і, особливо, у районі Бахмута. І це насправді сприяє тому, що противник не може виставляти великі артилерійські вали. Це їхній головний робочий інструмент. Оскільки крім насипання величезної кількості снарядів вони нічого не можуть, – сказав Черник.

Він наголошує, що росіяни продовжуватимуть битися, оскільки поразка у війні ставить під загрозу існування Російської Федерації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомляв, що окупанти шукають можливість прорвати українську оборону на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-28 18:18:17