Україна і світ

Норвегія підвищуватиме кваліфікацію українських військових

Норвегія проводитиме підготовку українських військових медичних спеціалістів та молодших офіцерів.

Про це повідомив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Норвегія вже бере участь у підготовці українських військових у Великій Британії. Ці зусилля триватимуть у 2023 році й кількість інструкторів збільшиться. Норвегія також надає фінансову підтримку та направляє інструкторів для Місії ЄС з військової допомоги на підтримку України, і Норвегія сприятиме Північній ініціативі, де кілька країн навчатимуть українських спеціалістів знешкоджувати вибухові боєприпаси.

Навчання українських військових у Норвегії планується розпочати цієї весни та провести декілька раундів протягом 2023 року.

«Навчання доповнить інші навчальні ініціативи. Наш внесок сприятиме посиленню загальних зусиль з навчання, і його вітають як Україна, так і наші союзники. Це навчання швидко зміцнить можливості українських солдатів і збільшить загальну кількість солдатів, яких можуть навчати західні країни», — зазначив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Україна матиме значну потребу у військовій підтримці в майбутньому і навчання є важливою частиною цієї підтримки.

«Україні потрібно більше та краще підготовлених солдатів для боротьби з російськими окупаційними силами. Крім того, їм необхідно підвищити свою компетентність у кількох професійних сферах. Важливо, щоб Норвегія внесла свій внесок у навчання та розділила тягар з нашими союзниками», — сказав очільник норвезького оборонного відомства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Уряд Норвегії й надалі підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-27 08:47:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин