Україна і світ

Ніхто не відкидає можливості передачі Україні танків Leopard 2 – міністр оборони ФРН

Перед засіданням Контактної групи по Україні, більш відомої як Рамштайн, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що розв’язання питання про бойові танки є можливим і наразі уточнюються окремі моменти.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF.

Борис Пісторіус, який тільки-но вступив на посаду нового міністра оборони ФРН, уже погодив свої дії з американським колегою на особистій зустрічі.

При цьому, на самій зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном не було ухвалено жодних рішень.

Проте всі питання трансатлантичних відносин було обговорено, і він також обмінявся позиціями з Остіном щодо питань по танках.

За останні дванадцять місяців Німеччина домоглася дуже хороших результатів, “тому що основні, важливі рішення на підтримку України завжди ухвалювали в рамках трансатлантичної солідарності”, заявив Пісторіус.

Глава Міноборони ФРН не бачить причин, чому зараз має бути інакше, коли йдеться про таке озброєння з наступальними можливостями, як танк Leopard 2.

– Прихильність альянсу також означає, що альянс має стояти разом, спільно ухвалювати рішення і надавати спільні послуги, – сказав він.

При цьому міністр оборони Німеччини прокоментував підхід німецького уряду до питання про танки.

– Це не блокада, це шлях до спільної мети, – сказав він.

За його словами, йдеться про підтримання балансу безпеки, запобігання шкоди для Німеччини – і водночас “у нас є союзницькі зобов’язання”.

Про можливе постачання бойових танків Пісторіус сказав: “Я впевнений, що рішення буде знайдено дуже скоро”.

– Ніхто не виключає можливості постачання танків Leopard 2 або схвалення інших європейських партнерів, – сказав глава німецького оборонного відомства.

Але, за його словами, ще не на всі запитання отримано відповіді, і пошук цих відповідей відбувається нині. Пісторіус сподівається, що важливе рішення може бути оголошено 20 січня на Рамштайні.

Loading...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 04:30:57