Україна і світ

Німеччина оновила план тотальної оборони на випадок війни з РФ – ЗМІ

Федеральний уряд Німеччини вперше з часів холодної війни оновив рамкову директиву про тотальну оборону, оскільки все частіше розглядаються сценарії, коли Росія нападає на Північноатлантичний альянс.

Про це пише Європейська правда із посиланням на текст директиви.

План тотальної оборони

Представлений план будується на засадах того, що коли Російська Федерація нападе на НАТО, військові Німеччини будуть перекинуті на східний фланг.

Зараз дивляться

У такому випадку німецький уряд муситиме негайно оголосити про це через такі засоби медіа, як радіо та мережа Інтернет.

В рамках оновленої директиви, німецький парламент неможливо буде розпустити до завершення агресії, а влада буде зобов’язана користуватись “спеціальними технологіями” для обміну секретною інформацією.

Своєю чергою засоби масової інформації повинні будуть “без затримки” сповіщати населення про важливі новини.

Окремо зазначається, що для населення Німеччини будуть передбачені укриття – підвальні приміщення в будівлях, підземні автостоянки або підземні залізничні станції.

У випадку агресії медичні заклади, як от лікарні, мають бути готові до напливу пацієнтів. Уряд може надавати наказ про евакуацію, за умов, що сім’ї не можна буде розлучати.

План тотальної оборони також передбачає, що під час війни Німеччина матиме контролювати постачання продовольства, буде зобов’язана мати стратегічний резерв продуктів тривалого зберігання (рис, бобові, згущене молоко), а також, за потреб, матиме право на регулювання цін та запровадження системи талонів на харчову продукцію.

Крім того, в межах плану передбачено зобов’язання бізнесів працювати виключно на потреби оборони й вилучати майно для війська.

У документі, як зазначає ЄП, “детально регламентується робота комунальних служб і критичної інфраструктури”.

Як приклад, сміття потрібно обов’язково прибирати, щоб запобігти епідеміям, а військова техніка матиме абсолютний пріоритет на дорогах і залізниці.

Крім того, метеорологічні служби на час агресії можуть із міркувань безпеки не повідомляти прогноз погоди.

В рамках плану тотальної оборони в Німеччині також передбачено повернення обов’язкової військової служби.

Також передбачено зобов’язання для усіх громадян з 18 років працювати на роботах, зокрема із можливістю виходу до праці у вихідні та святкові дні.

Ризик війни з РФ в Європі

Нагадаємо, нещодавно британське видання The Telegraph оприлюднило інформацію, що НАТО розробляє численні “сухопутні коридори” для перекидання американських військ і бронетехніки на передову в разі початку великої наземної війни з Росією в Європі.

А наприкінці травня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала Євросоюз готуватися до можливої війни та нарощувати виробництво озброєння.

Джерело: Європейська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 20:58:23