Україна і світ

Німеччина готує до відправки в Україну БМП Marder та ЗРК Patriot – уряд ФРН

Німеччина передала Україні техніку для розмінування, автомобілі та системи опалення.

Про це йдеться на сайті уряду Федеративної Республіки Німеччина.

В уряді повідомляють, що було передано чотири танкові трали для розмінування і чотири броньовані автомобілі для розмінування.

Крім того, було надано ще 10 автомобілів прикордонної служби (загалом – 95 подібних авто) і 20 польових обігрівачів (загалом – 168).

Також на сайті німецького уряду йдеться про те, що найближчим часом буде передано 40 бойових машин піхоти Marder з боєприпасами до них, які буде взято із запасів Бундесверу та промислових підприємств.

До відправлення також готується система протиповітряної оборони Patriot з ракетами до цього зенітно-ракетного комплексу.

Крім техніки, для українських військових і медиків буде передано 100 тис. аптечок для надання першої допомоги.

Нагадаємо, минулого тижня Німеччина оголосила про передачу Україні 40 броньованих бойових машин піхоти Marder в Україну, паралельно з тим, як США поставлять 50 бронемашин Bradley.

Пізніше Польща оголосила про намір передати Україні роту німецьких танків Leopard, однак для цього необхідне схвалення Берліна, оскільки саме Німеччина є виробником танків, а тому має права на сертифікат кінцевого користування, тобто право того, чи передавати українським військовим Leopard, чи ні.

В уряді Німеччини після заяв Польщі заявили, що не отримували жодних запитів або офіційних повідомлень від союзників щодо постачання Україні бойових танків Leopard.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Bundesregierung

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-14 23:54:39