Україна і світ

Нікого не тримаємо: Умєров про гуманітарний коридор для мешканців Курської області

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська, які проводять операцію у російській Курській області, надають гуманітарну допомогу цивільним особам на території Курщини, які мешкають у містах та селищах, що розташовані під контролем Сил оборони.

Водночас ЗСУ нікого з росіян з цих селищ та міст не утримують.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час форуму Україна 2024. Незалежність.

Зараз дивляться

Гуманітарна допомога жителям Курської області

– Ми ніколи нікого не тримали… хто хотів вийти – виходять. Ми надаємо гуманітарну допомогу, у нас є комендатури. У цьому плані ситуація стабілізована, – сказав міністру відповідь на запитання про можливе створення гуманітарного коридору для жителів Курської області.

За словами Умєрова, Україна допомагає жителям на російській території “відповідно до усіх міжнародних норм та стандартів”.

Нагадаємо, вже після початку операції Сил оборони на Курщині, 22 серпня, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомляла, що Росія не робила запит до Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо відкриття гуманітарного коридору для жителів Курської області.

За її словами, Україна зобов’язана оголосити про можливість відкриття такого коридору, але у Кремлі, якщо стурбовані долею своїх громадян, зобов’язані через МКЧХ, який має відповідний мандат, запросити такий коридор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Верещук розповідала, як жителям Курської області можна евакуюватись на територію України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 19:27:18