Україна і світ

Немає плану Б: прем’єрка Естонії закликала Захід більше допомагати Україні

В Естонії немає запасного плану на випадок, якщо Україна програє в російсько-українській війні, а тому необхідно посилити військову підтримку українських військ.

З такими заявами виступила глава естонського уряду Кая Каллас в інтерв’ю BBC.

Підтримка України це план А

За її словами, сьогодні естонський уряд виділяє на допомогу для України понад 1% свого ВВП.

Зараз дивляться

– Якби кожна країна НАТО зробила це, Україна перемогла б, – каже вона.

На запитання журналіста, чи є в Естонії план Б на випадок, якщо Україна програє в російсько-українській війні, вона відповіла негативно.

– У нас немає плану Б на випадок перемоги Росії, тому що тоді ми перестанемо зосереджуватися на плані А – допомозі Україні у відбитті російського вторгнення, – відповіла Каллас.

Вона підкреслила, що західним країнам не варто піддаватися песимізму.

– Перемога в Україні – це не тільки територія. Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, то це буде перемогою, тому що вона буде під парасолькою НАТО, – додала вона.

Каллас додала, що хоче від Заходу, щоб той отямився від того, що є екзистенційною загрозою з боку нової агресивної Росії.

– Росія хоче посіяти страх у наших суспільствах… Ми бачимо різні гібридні атаки в багатьох частинах ЄС, – додала вона.

Дії РФ у Балтійському регіоні

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що глава Кремля Володимир Путін демонструє, що готовий до агресивних провокацій у Балтійському морі.

Перед цим Міноборони РФ оприлюднило документ, у якому пропонувалося змінити межі територіальних вод у Балтійському морі біля країн НАТО. На це відреагували в Литві та Фінляндії, що змусило Кремль прибрати повідомлення з сайту оборонного відомства.

Цьому передували повідомлення, що з боку РФ фіксується високий рівень глушіння GPS, зокрема на території Польщі та країн Балтії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 20:04:12