Україна і світ

Не визнаємо чужі кольори на своїй землі: Зеленський привітав українців з Днем прапора

Український державний прапор повернеться назавжди на тимчасово окуповані території.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на церемонії підняття Державного прапора України 23 серпня.

– Синьо-жовтий прапор майорітиме на тимчасово окупованих територіях. Він майорітиме завжди, – каже він.

Президент запевнив, у Мелітополі на площі Перемоги не може бути прапора тих, хто програє цю війну. У Херсоні на площі Свободи не може бути прапора тих, хто не знає, що таке свобода.

За його словами, на Азовському проспекті в Бердянську та в Скадовську, над ЗАЕС в Енергодарі та над Каховською ГЕС, на Аджигольському маяку та на Савур-Могилі, на берегах Сіверського Дінця, Кальміуса, біля Олешківських пісків не може бути прапора тих, хто вперше чує ці українські назви.


Зеленський додав, що український стяг майорітиме й на території тимчасово окупованого прапору.

– В Ялті, Керчі, Джанкої, Сімферополі, на Ай-Петрі – український і кримськотатарський прапори. Якби хтось не намагавсь перекрутити історію, саме ці кольори історично пов’язані з Кримом, – наголосив він.

Нагадаємо, що 23 серпня Україна традиційно відзначає День Прапора. Синій та жовтий кольори стяга неодноразово мінялися місцями, але протягом століть він залишається символом мужності та боротьби українського народу за свободу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скриншот з відео

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-23 13:32:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин