Україна і світ

Не мають ресурсів і хочуть паузу. Війська РФ сповільнили наступ на Бахмут – ISW

Протягом останніх днів швидкість просування окупантів у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилася. Однак ще занадто рано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери визнали, що українським силам у районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів, а один з них стверджує, що ЗСУ відтіснили групи вагнерівців на позиції, які вони займали кілька днів тому.

У ISW підрахували, що у листопаді та грудні російські війська зробили менше загальних наступів у районі Бахмута порівняно з жовтнем.

– Російським силам, ймовірно, буде складно підтримувати темпи своїх наступальних операцій у районі Бахмута, і вони можуть спробувати ініціювати тактичну чи оперативну паузу, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що обмежені особовий склад і кількість боєприпасів російських військових, ймовірно, не дозволять їм підтримувати високі темпи наступальних операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі.

Фахівці припускають, що повідомлення про важкі втрати членів ПВК Вагнера в районі Бахмута останніми тижнями також вплинули на нинішні оперативні можливості російських сил у цьому районі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони РФ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-25 10:47:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин