Україна і світ

Не лише тепло, а й красиво: 7 ідей від стиліста, як зав’язати шарф

В Україні справжня зима, а отже, час подбати про себе, щоб на вулиці було тепло й затишно. Важливо попіклуватися і про те, щоб  випромінювати стиль, жіночність та виблискувати оригінальністю. Як можна цікаво зав’язувати шарф на шиї та голові замість шапки – Фактам ICTV розповіла персональний стиліст Юлія Крижалка.

Як можна стильно зав’язувати шарф

Щоб розбавити свій зимовий лук, можна використати незамінний в холодну пору року аксесуар – шарф. І що більше у вас варіантів такого доповнення образу, то краще.

– Маст хев у теплому гардеробі — декілька різних шарфів, якими можна доповнювати наші стильні аутфіти. Моя порада: мати шарфи різних типів тканин — кашемірові, шовкові та шерстяні грубої в’язки, — говорить експерт зі стилю.

Ось кілька цікавих ідей, які допоможуть стильно зав’язати шарф.

Зараз дивляться

  • Ідея №1 Вільна

Все геніальне, як то кажуть, просто. Це стосується й шарфа. Образ можна швидко доповнити цим красивим аксесуаром, просто накинувши його поверх пальта.

– Супердовгий в’язаний шарф можна просто накинути поверх пальта або куртки. Ремарка: цей метод добре пасуватиме саме до довгого верхнього одягу.

На противагу вільному стилю ви можете використовувати різні вузли – від французького до вільної петлі.

Щоб зав’язати французький вузол, обмотайте шарф або шийну хустку навколо шиї та поєднайте кінці в легку невимушену петлю по центру або збоку.

Якщо у вас є звичайний шарф середньої ширини і не дуже довгий, накиньте його на шию і зав’яжіть у вигляді петлі. Але сильно не затягуйте, нехай він трохи звисає в області шиї, а його кінці вільно висять розправленими.

  • Ідея №2 Голова обертом

Кашеміровий шарф або шовкову хустку можна використати замість головного убору.

– Пов’язуємо шарф щільно на голову в декілька рухів і зав’язуємо вузол позаду. Такий метод пасує під усе і додає образу нотки елегантності. Поза увагою ви точно не залишитеся, – додає персональний стиліст.

  • Ідея №3 Елегантність

Ще один варіант того, як стильно можна пов’язати шарф замість шапки – використати його як своєрідну хустку. Але краще, щоб аксесуар був шовковим та довгим.

– В’яжемо шовковий шарф просто як хустку, зав’язуючи красивий вузол спереду. Найелегантніший вигляд це матиме, якщо сам шарф буде довшим, – говорить Юлія Крижалка.

  • Ідея №4 Бабусин стайл

Якщо взяти не звичайний в’язаний шарф, а спеціальної трикутної форми, то вийде цікавий варіант із нотками минулих часів.

– Саме такий ефект – ніби взяли бабусину хустку – дає нам в’язаний шарф, але спеціальної трикутної форми. Пасує як під пальта, так і під спортивний стиль із пуховиками, – додає персональний стиліст.

  • Ідея №5 Трохи року

Хустка зі шкіри замість головного убору може стати прекрасним варіантом для ваших повсякденних образів. Це додасть іншої фактури до загального луку та цікавості вашій зовнішності щодня.

– Додаючи іншої фактури до загального образу, плюсуємо до щоденних образів цікавість і стиль. Просто пов’яжіть вузол або спереду, або ззаду та насолоджуйтеся захопливими поглядами людей навколо, – радить персональний стиліст.

  • Ідея №6 Шарф-пов’язка

Шарф із кашеміру стане родзинкою вашого сьогодення, якщо обіграти його, закріпивши як пов’язку.

– Шарф-пов’язка – чудова варіація для ваших образів. Кашеміровий шарф можна цікаво обіграти, просто пов’язавши як пов’язку. Експериментуйте із кольорами: під монохромні луки обирайте кольорові шарфи, – говорить Юлія Крижалка.

  • Ідея №7 Шафр із бомбонами

Обирайте супердовгі та об’ємні шарфи із масивними бомбонами — матимете дуже незвичний та цікавий вигляд. Накидуйте поверх ваших улюблених пальт чи пуховиків.

Які кольори шарфів обирати

І пам’ятайте, що акценту в образі можна додати ще й певним кольором. Стиліст радить бути сміливішим у палітрі та обирати соковитий зелений, пристрасний червоний або сонячний помаранчевий.

– Найважливіше – не забуваємо про колір. Саме завдяки шарфам можна щодня мати різний вигляд. Сміливо використовуйте колір – зелений, помаранчевий, червоний, і додавайте їх до нейтральної бази вашого верхнього одягу. Або навпаки, створюйте монохромні образи. Будьте цікавими та стильними, – радить Юлія Крижалка.

До речі, раніше Факти ICTV писали, який теплий одяг потрібно обов’язково купити на зиму 2023.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 14:21:39