Україна і світ

Навчальний центр Turkish Airlines відмовився тренувати російських пілотів

У зв’язку з посиленням санкцій Європейського агентства з питань безпеки польотів (EASA) навчальний центр Turkish Airlines змушений припинити роботу з авіакомпаніями з Росії.

Турецька авіакомпанія надіслала їм офіційні листи, в яких повідомила, що російські пілоти більше не зможуть проходити підготовку на тренажерах імітації польоту (FSTD) у їхньому навчальному центрі.

Експерти вважають, що інші навчальні центри з підготовки пілотів наслідують приклад Turkish Airlines через ризик потрапити під санкції.

Це серйозно вдарить по системы підготовки та підтримки кваліфікації пілотів у РФ, оскільки саме в Туреччині проходили навчання росіяни на тих тренажерах, які після закриття Європи виявилися недоступними.

Відповідно різко знизиться безпека польотів у Росії, особливо на лайнерах далекомагістрального типу, як Boeing B777 або Airbus A350.

Через європейські санкції російський Аерофлот вже почав розбирати літаки, оскільки іноземні компанії відмовляють російським підприємствам у постачанні запчастин та технічному обслуговуванні авіалайнерів.

За останньою інформацією, один реактивний пасажирський літак Sukhoi Superjet 100 та Airbus A350 вивели з експлуатації, щоб розділити їх на запчастини.

Джерело: The Insider

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Turkish Airlines

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-20 14:51:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин