Україна і світ

НАТО має превентивно вдарити, якщо ядерна загроза РФ стане невідворотною – Зеленський

Президент Росії Володимир Путін не зможе вберегти своє життя, якщо вирішить задіяти ядерну зброю у той чи інший спосіб.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу в австралійському Інституті Лоуї.

– Якщо навіть він (Володимир Путін, – Ред.) вирішить бити ядерними ударами. Дивіться, я думаю, що світ йому це ніколи не пробачить і ніколи не пробачить це Росії. Все ж я вважаю, що директор Росії, їх керівник, дуже любить своє життя. І я думаю, що після застосування ядерної зброї – він буде неспроможен більше зберегти своє життя, – сказав президент.

Водночас Володимир Зеленський додав, що Північноатлантичний альянс, якщо ядерна загроза стане невідворотною, має реагувати превентивно.

– Що повинно робити НАТО? Унеможливити застосування Росією ядерної зброї. Але, що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари — щоб вони знали, що з ними буде, якщо застосують. А не навпаки — чекати на ядерні удари Росії, щоб потім сказати: “Ах, ти так, ну ось тримай від нас!”, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков казав, що Сполучені Штати надіслали Кремлю жорстке попередження, що застосування навіть тактичної ядерної зброї проти України призведе до відкриття останнього руйнівного спрямування щодо Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-07 00:14:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин