Україна і світ

Насправді то був супермен: соцмережі вибухнули мемами після прольоту ракет РФ над Румунією

Україна заявила, що дві російські ракети залетіли в повітряний простір Молдови та Румунії, яка є країною-членом НАТО, під час чергової масової атаки по різних українських містах.

Інформацію про це підтвердили президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і речник Повітряних сил Юрій Ігнат з посиланням на відповідні радіолокаційні дані.

Зокрема, за словами Залужного, дві російські крилаті ракети Калібр здійснили перетин державного кордону України з Молдовою 10 лютого о 10:18, а вже о 10:33 – небо Румунії, згодом повернувшися до України у точці перетину кордонів трьох держав. Згідно з заявою, ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Зараз дивляться

Водночас у Міністерстві оборони Румунії, яка є членом НАТО, заявили, що начебто ракети пролетіли за 35 км від кордону в найближчій точці. У МО країни не підтвердили інформацію, обіцяючи надати оновлені дані пізніше.

Проте речник Повітряних сил заявив, що Україна має радіолокаційні дані, а НАТО також мають можливість спостерігати за ситуацією. За його словами, Росія вже не вперше перетинає кордон іншої країни, але державу НАТО – вперше.

– Є радіолокаційні дані, засоби об’єктивного контролю, країни-члени НАТО теж спостерігали за цією ситуацією. Думаю, що будуть матеріали, які це підтверджуватимуть. Я думаю, що будуть надані певні матеріали з тих систем і радарів щодо того, де було помічено ці ракети. Тому що не вперше Росія провокує так, – зазначив він.

Ігнат додав, що воїни ЗСУ мали можливість збити ракети, які увійшли у повітряний простір Румунії та Молдови, однак вирішили утриматися від цього кроку через ризики для населення іншої країни.

– Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети – виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен це зупинити, – вважає президент Зеленський.

Користувачі соціальних мереж вже почали жартувати про ракети у Румунії, зазначавши, що там знову “висловлять рішуче занепокоєння”. Факти ICTV зібрали підбірку мемів.

screenshot 71

screenshot 72

screenshot 77

screenshot 75

screenshot 76

screenshot 74

screenshot 73

photo 2023 02 10 16 22 43

photo 2023 02 10 16 51 07

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

photo 2023 02 10 16 56 15

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-10 20:07:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин