Україна і світ

наслідки для Херсонської області, Криму та ЗАЕС

Підрив Каховської ГЕС – це катастрофа не лише для мирних жителів Херсонської області. Це проблема для всього півдня України загалом, включно з тимчасово окупованим Кримом.

Про це заявила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Вона стверджує, що найбільший вплив спустошення Каховського водосховища матиме на забезпечення питною водою та загалом систему іригаційних каналів. Північно-Кримський та Каховський канали залишаться без доступу до води. Вони не зможуть наповнюватися аж до відновлення Каховської ГЕС, стверджує Ташева.

– Це означає, що лівобережжя Херсонщини, частково Запорізької області та Крим залишаться без води з Дніпра. На регіон чекає продовольча криза та збідніння населення, зайнятого в сільському господарстві, залежних від постачання води підприємств. Росія, як завжди, не думає про людей та наслідки, – наголошує вона.

Ташева нагадала, що наповнюваність ставків-охолоджувачів Запорізької атомної електростанції залежить від рівня води в Каховському водосховищ. Вона необхідна, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

За її словами, зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений достатньо для забезпечення безпечної експлуатації атомної електростанції. Ситуація на ЗАЕС залишається під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-06 18:26:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин