Україна і світ

На ЗАЕС окупанти встановлюють ракетні комплекси, з яких обстрілюють Нікополь

На території захопленої окупантами Запорізької АЕС російські військові встановлюють ракетні комплекси, з яких обстрілюють місто Нікополь.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав президент НАЕК Енергоатом Петро Котін. Він зазначив, що з кожним днем ситуація на ЗАЕС стає все більш напруженою.

– На ЗАЕС завозиться нова техніка окупантів, зокрема ракетні комплекси, з яких є обстріли іншого боку Дніпра – це територія Нікополя. Три дні тому була пошкоджена лінія зв’язку між Запорізькою ТЕС і Нікополем, але вона поновлена, – сказав Котін.

karta

Він додав, що на Запорізькій АЕС, як і раніше, перебувають близько 500 солдат РФ. Вони контролюють фізичний периметр, там є важка техніка, вибухівка.

За словами Котіна, Енергоатом чекає реакції від МАГАТЕ, оскільки ще 3 березня була радою директорів була ухвалена резолюція про те, що треба звільнити всі атомні об’єкти від окупантів і забезпечити контроль за ними з боку України.

– На той період була захоплена тільки ЧАЕС, але 4 березня була захоплена і ЗАЕС. Із 4 березня ми фактично немає реакції такої, якою ми би хотіли, щоб вона була. Наше МЗС направляє ноти, але заяв про звільнення території ЗАЕС вони (МАГАТЕ) не роблять, – сказав Котін.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Енергоатом

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 21:49:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин