Україна і світ

На Харківщині після контратаки тривають стабілізаційні дії – Третя штурмова

Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області тривають стабілізаційні заходи на місці контратаки Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. В результаті операції українських сил знищено позиції та логістику 20 армії РФ.

Про це повідомив пресофіцер бригади Олександр Бородін в ефірі Радіо Свободи.

Ситуація на Харківщині

За його словами, зараз тривають стабілізаційні дії, а сама ситуація досить постійна.

Зараз дивляться

– Один із успіхів – це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20 армію. Наскільки ми розуміємо, вони хотіли виступати до Макіївки, з одного боку. З другого, вони могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту по всій країні, – сказав Бородін.

Він додав, що росіяни зараз намагаються відновити якісь частини позицій і роблять спроби побудувати нову лінію оборони.

Речник 3 ОШБр зауважив, що, попри ураження, зокрема по особовому складу, у російської армії на цьому напрямку залишаються великі резерви, та вони можуть бути неефективними через ураження логістики.

– Досі, треба розуміти, що їхні резерви великі. Тут вибудувана така система, що в них майже не закінчуються, наприклад, піхотні резерви. Багато артилерії і fpv. Кількість і масштаб – на їхньому боці. Але плани порушено, порушена логістика, тож кількість інколи не спрацьовує як перевага, якщо погано діє логістика чи збиваються плани, – сказав речник бригади.

Напередодні, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін повідомив, що у Харківській області військовослужбовці 3 окремої штурмової бригади провели успішні наступальні дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Харківському напрямку окупанти двічі штурмували позиції українських підрозділів у районі Вовчанська.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 14:11:59