Україна і світ

На східному напрямку знищено 300 окупантів

Про це повідомляє Угруповання Об’єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбук.

«Східне угруповання військ продовжує ведення оборонної операції. Обстановка залишається напруженою, але контрольованою.

За минулу добу окупанти нанесли 1 ракетний удар по околицях Куп’янська Харківської області та 17 авіаційних ударів по Донеччині, Луганщині, Харківщині та Запорізькій області. Основні зусилля ворог зосереджує на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках з метою оточення ключових населених пунктів нашої оборони. Однак всі спроби окупантів залишаються без успіху.

На Харківщині від початку доби противник наніс 1 ракетний та 4 авіаційні удари поблизу населених пунктів Кислівка, Крохмальне, Наугольне та Зелений Гай. Ворог 17 разів обстрілював наші позиції з танків, артилерії і мінометів та застосовував безпілотні літальні апарати.

На Луганщині противник наніс 6 ракетних ударів поблизу Білогорівки, Кривошиївки, Володимирівки та Новоселівського. Ворог 5 разів обстрілював позиції українських військових із РСЗВ, 19 разів гатив зі ствольної артилерії. Більше 20 разів застосовував міномети. 7 разів застосовував вогонь з танків. Намагався нав`язати бої з застосуванням стрілецької зброї, однак вони успіху не мали.

На Донецькому напрямку ворог здійснив 1 ракетний удар по Куп’янську та 5 авіаційний ударів в районі Зеленопілля із застосуванням літаків Су-25 та гелікоптера Мі-8. Із застосуванням реактивної, ствольної артилерії різних калібрів окупант 35 разів вів вогонь по нашим позиціям. 4 рази гатив з танків та БМП. Близько 200 разів обстріляв рубежі нашої оборони із застосуванням мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. На окремих ділянках окупанти намагалися атакувати, проте успіху не мали та відступили.

На Запоріжжі окупанти здійснили 1 авіаційний удар із застосування літака Су-35 в районі Таврійського та 6 обстрілів з РСЗВ. 14 разів гатили зі ствольної артилерії. Ворог вів вогонь із танків 7 разів та застосував міномети. До штурмових дій на цьому напрямку противник не вдавався.

Усього з початку поточної доби в операційній зоні Східного угруповання військ відбулось майже 90 бойових зіткнень, противник наніс 1 ракетний та 17 авіаційних ударів, здійснив 418 обстрілів позицій наших захисників.

Продовжуються роботи із розмінування територій. Обстежено 23 гектари території та виявлено 675 вибухових пристроїв. Евакуйовано 205 громадян України із зони проведення бойових дій.

Бойові безповоротні втрати противника на східному напрямку склали:

Особового складу – 300 осіб

Танків – 17

ББМ – 13

Артилерійських систем – 5

БПЛА – 1

Автомобільної техніки – 14

Знищено 1 склад боєприпасів ворога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ми б’ємося! Ми сильні! Ми переможемо!», – йдеться в повідомлення.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-12 06:24:32