Україна і світ

На шляху до ЗСУ “загубилося” гумдопомоги на 171 млн грн: розпочато розслідування

Фото: Depositphotos

Внаслідок аудиту, проведеного Міноборони з Державною митною службою, виявлено недостачу іноземної гуманітарної допомоги для українських військових на суму 171,78 млн грн.

Гумдопомога для ЗСУ – нестача на 171 млн грн

Зокрема, за даними Держмитслужби, для потреб Збройних сил України через митний контроль пройшли:

  • 424 одиниці транспортних засобів;
  • 476,23 тонни товарів різних найменувань без зазначення вартості;
  • 6,2 тонни продуктів харчування та пластикових гранул.

Водночас відомство не змогло надати підтвердження того, що Сили оборони отримали названі посилки.

Зараз дивляться

— Ми надіслали відповідні повідомлення до правоохоронних органів для оцінки правомірності дій окремих посадових осіб за ознаками незаконного збагачення, присвоєння майна та зловживання службовим становищем. За цими фактами ведеться розслідування, – заявили в Міноборони.

Водночас в.о. директора департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Олександр Титковський наголосив, що співпраця у цьому питанні оборонного та митного відомств дозволяє виявляти та запобігати зловживанням у постачанні гумдопомоги, а також забезпечує оперативність в отриманні критично важливих речей нашими захисниками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Наше завдання гарантувати, що кожен елемент допомоги від тепловізора до автомобіля, наданий волонтерами та міжнародними партнерами, дійде до наших захисників на передовій. Ми продовжимо вдосконалити механізми контролю та звітності для забезпечення прозорості та ефективності використання гуманітарної допомоги, – наголосив полковник.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 22:32:58