Україна і світ

МЗС відреагувало на заяву керівника правлячої партії Грузії щодо приїзду Саакашвілі

Україна ніколи не втручалася і не планує втручатися у внутрішні справи Грузії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник МЗС України Олег Ніколенко у відповідь на заяву керівника правлячої партії Грузії Грузинська мрія Мамука Мдінарадзе щодо можливого приїзду Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон.

Так, Мамук Мдінарадзе відреагував на звернення президента Володимира Зеленського з проханням перевести Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон. Грузинський парламентар назвав приїзд Саакашвілі спецоперацією України із втягування Тбілісі у війну.

– Які тільки інсинуації не поширюватимуть окремі грузинські політики, аби зняти із себе відповідальність за грубі порушення прав людини в Грузії, – наголосив Олег Ніколенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, Україна глибоко розчарована, що грузинська влада спекулює на темі війни в Україні, щоб досягти своїх вузьких внутрішньополітичних цілей.

– Поновлюємо заклик надати доступ до Міхеіла Саакашвілі уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Дмитру Лубінцю.

Закликаємо також забезпечити українського громадянина належною медичною допомогою, а також задовольнити клопотання про відтермінування його покарання задля переведення до однієї з українських, західноєвропейських або американських клінік із метою подальшого лікування, – підсумував речник МЗС Олег Ніколенко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-21 00:53:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин