Україна і світ

Мусимо позбавити росію імперських амбіцій – Олена Кондратюк

Деколонізація росії та звільнення поневолених нею народів мають стати одним із наслідків Перемоги України у російсько-українській війні, – про це сьогодні на офіційній сторінці парламенту в Facebook заявила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

– Разом із цивілізованим світом ми мусимо добитися безповоротного і остаточного позбавлення росії будь-яких імперських амбіцій і великодержавного шовінізму, – вважає Олена Кондратюк.

Парламентарка відзначила колосальну роботу парламентської дипломатії, що спрямована на ослаблення держави-терориста та її повну міжнародну ізоляцію.

– Це дуже чітка, послідовна і жорстка політична позиція Українського Парламенту із протидії російській агресії, визнання рф державою-терористом, визнання права поневолених росією народів на самовизначення, визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія, яка тимчасово-окупована росією та засудження геноциду чеченського народу, – каже Олена Кондратюк.

Цього тижня Верховна Рада України своєю окремою постановою засудила Іран, який фактично бере співучасть у збройній агресії рф проти України, постачаючи кремлю зброю та дрони-камікадзе. Парламент закликав Кабінет Міністрів розглянути питання негайного розірвання дипломатичних відносин з Іраном. Також Рада звернулася міжнародної спільноти застосувати санкції проти Ірану і вжити усіх заходів для недопущення поставок іранського озброєння росії.

– Закликаємо уряди і парламенти іноземних держав сприяти суттєвому зміцненню обороноспроможності України. Зокрема посилити наші можливості у сфері протиповітряної та протиракетної оборони, зміцнити потенціал України у виявленні і протидії дронам-камікадзе та БПЛА, – зазначила заступниця Голови Верховної Ради України, – Переконана, незабаром ми побачимо нові міжнародні санкції проти Ірану, який грубо порушує Резолюцію Ради Безпеки ООН від 20 липня 2015 року № 2231.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Володимир Поліщук

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 19:36:24