Суспільне мовлення

“Можемо збільшити перелік втручань”. Львівській дитячій лікарні подарували відеофібробронхоскоп

Благодійники подарували Західноукраїнському дитячому медцентру відеофібробронхоскоп. Сучасний прилад медики центру називають життєво необхідним. Лікар Роман Собко, який зараз служить у лавах ЗСУ, розповів одній з організацій про цю потребу лікарні. Відтак організація допомогла його придбати.

Роман Собко працював завідувачем відділення анестезіології та інтенсивної терапії у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Після початку повномасштабного вторгнення лікар служить у війську, у мобільному госпіталі.

Роман Собко. Суспільне Львів

Сьогодні він приїхав до Львова, щоб передати колегам прилад — відеофібробронхоскоп. Цей апарат — подарунок від організації SMART MedicalAid.

“Сьогодні я у відпустці, у Львові, і маємо нагоду нашій лікарні представити такий апарат, називається він бронхоскоп”, — розповів Роман Собко.

"Можемо збільшити перелік втручань". Львівській дитячій лікарні подарували відеофібробронхоскоп

“Можемо збільшити перелік втручань”. Львівській дитячій лікарні подарували відеофібробронхоскоп. Суспільне Львів

У Західноукраїнському медцентрі щорічно проводять операції дітям різного віку та з різними діагнозами, тож цей прилад значно полегшить роботу медиків, каже Роман Собко.

“Цей апарат допомагає лікувати і діагностувати хвороби у пацієнтів, які мають проблеми із дихальними шляхами. Поки не було цього бронхоскопа, то у нас був такий жорсткий, старішого випуску, він був повністю залізний, і такий, трішки травматичний. А цей зараз зроблений із такого травматичного матеріалу, що ми можемо дозволити собі лікувати із більшим комфортом для пацієнта та меншими ускладненнями після цього”, — розповідає лікар-анестезіолог Роман Собко.

Завдяки цьому апарату збільшився перелік втручань, які можуть виконувати медики, розповідає в. о. завідувача відділення анестезіології та інтенсивної терапії медцентру Іванна Андрейчук.

"Можемо збільшити перелік втручань". Львівській дитячій лікарні подарували відеофібробронхоскоп

Іванна Андрейчук показує новий апарат. Суспільне Львів

” у нас оперуються дітки з вадами черепа, у яких передбачена дуже важка інтубація. Тому цей апарат є дуже важливий і в операційній. Не тільки в палаті інтенсивної терапії, а і в операційній”, — каже Іванна Андрейчук.

Новий відеофібробронхоскоп допомагає економити час, каже Іванна Андрейчук. Попередній прилад міг лише транслювати картинку, без можливості записати її, тож миттєва консультація не завжди була можливою. А цей робить фото та записує відео. Також прилад є автономним та мобільним.

За словами Іванни Андрейчук, вартість приладу разом з комлектуючими — 4,5 тис. євро.

Авторка: Анастасія Звіробій

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України