Україна і світ

Москва боїться атаки дронів: Мусієнко про Панцир-C1 на даху Міноборони РФ

Єдиною практичною метою розміщення колісного зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир-С1 на даху Міноборони РФ може були захист від безпілотників, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко.

– Якщо розміщується така техніка на дахах – то це боротьба з безпілотниками. Тим більше, якщо йдеться про Панцир. Такого типу установки є в Сеулі. Вони розміщені на висотках, оскільки є загрожа з боку КНДР. Я думаю, що у Москви ворогів багато, тому є кого боятися, – наголосив він.

Мусієнко також припускає, що навряд чи росіяни перевірили міцність перекриття на даху, адже комплекс важить від 10 тонн. Тому не виключає, що він може провалитися

– Але, якщо відкинути гумор, в чому може бути практична мета – це якраз захист від безпілотників. Інших причин я не бачу. Взагалі Москву прикривав ще з радянських часів не один дивізіон засобів С-300. Зараз прикривають С-400. Дивізіон – це щонайменше шість-сім батарей. Тобто цього достатньо для прикриття такого великого міста, – пояснив експерт.

Водночас, за його словами, вибухи на аеродромі в Енгельсі та в інших місцях продемонстрували, що попри всю цю так звану ешеленованість російської ППО, вона пропускає удари.

– Тому це таке ноу-хау, щоб виявляти безпілотники, – додав Мусієнко.

Напередодні у соцмережах з’явились фото та відео, як у Москві кран підіймає на дах будівлі Міноборони Росії колісний зенітні ракетно-гарматні комплекси Панцир-С1.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що такі дії ворога свідчать про занепокоєність Кремля щодо можливості України діставати до Москви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Олександр Мусієнко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 16:13:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин