Україна і світ

Mohajer-6 роблять з побутових компонентів – фахівці ГУР розібрали збитий іранський БПЛА

Фахівці Головного управління розвідки розібрали іранський розвідувально-ударний безпілотник Mohajer-6, який збили над Чорним морем 23 вересня.

Як повідомили у пресслужбі ГУР Міноборони, він виявився значно гіршим за аналоги конкурентів.

Російські окупанти використовували цей іранський безпілотник для на Україну. Для виробництва Mohajer-6 Іран використовує частину компонентів побутового призначення — купити їх може будь-хто, тому іранські конструктори змогли обійти санкції.

Фахівець розвідки розповів, що частина компонентів безпілотника має американське походження. Також у ньому є комплектуючі японського, китайського, австрійського, шведського та навіть українського виробництва.

— Один компонент (українського виробництва, – Ред.), але він є. Зараз наші служби дізнаються, як він туди потрапив, — розповів фахівець з ГУР.

Також фахівці розвідки виявили деталі марковані фарсі – офіційною мовою Ірану.

У Міноборони наголосили, що всі докази причетності представників іноземних країн до постачання зброї та її комплектуючих терористичній РФ будуть передані до міжнародних організацій, для накладення на них економічних санкцій.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Mohajer-6 має максимальну злітну вагу 600 кг, корисне навантаження 100 кг (здатен нести до чотирьох високоточних боєприпасів) і дальність польоту 200 км. Максимальна швидкість — 200 км/год, максимальна висота польоту 5 400 метрів, а тривалість — 12 годин.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-28 18:16:59