Україна і світ

Мінветеранів взяли участь у презентації посібника психічного здоров’я та психосоціальної підтримки

Представники Міністерства у справах ветеранів України взяли участь у презентації української версії Посібника психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації та переміщення населення. Захід був організований Міжнародною організацією Міграції (МОМ) — Агентством ООН з питань міграції.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Метою посібника є надання допомоги експертам та керівникам у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки під час розробки, впровадження та оцінки програм, проектів і заходів щодо психічного здоров’я та психосоціальної підтримки на рівні громад для постраждалого внаслідок війни населення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У сфері управління Міністерства функціонують центри психосоціальної реабілітації населення, які забезпечують надання підтримки деокупованим громадам Київщини, а саме: Бородянській, Іванківській та Славутицькій, а також постраждалому внаслідок війни населенню Боярки та Коростеня (Житомирська область). Для Захисників та Захисниць України, членів їхніх сімей та постраждалого внаслідок війни населення працюють кваліфіковані психологи, які надають індивідуальні та сімейні консультації, юрисконсульти, телефони довіри, надається допомога в отриманні медичної, реабілітаційної та оздоровчої допомоги.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 12:20:27