Україна і світ

Міністр оборони Нової Зеландії відвідав Київ та зустрівся із Резніковим

Міністр оборони Нової Зеландії Пені Енаре відвідав Київ, щоб висловити підтримку Україні у її опорі до вторгнення Росії.

Пені Енаре зустрівся з міністром оборони України Олексієм Резніковим, сторони обговорили продовження Новою Зеландією місії підтримки навчання у Великій Британії українських військ до липня 2023 року.

Минулого тижня Нова Зеландія заявила, що направить до Великобританії ще 66 військовослужбовців для допомоги у навчанні українських солдатів.

– Візит до Києва є сильним сигналом того, що Нова Зеландія підтримує народ України і що наша підтримка українських оборонних зусиль проти незаконного вторгнення Росії є непохитною, – заявив Енаре.

Раніше Міноборони Нової Зеландії повідомило, що Пені Енаре та його колега зі Сполученого Королівства Бен Воллес відвідали 120 військовослужбовців новозеландської армії, які проводять навчання солдатів Збройних сил України.

Навчання військових ЗСУ поділено на базове введення у військову службу, тактичні вправи, стрілянину на стрільбищах та польові стрільби.

– Я пишаюся тим внеском, який наші люди вносять на підтримку України у скрутну хвилину, і на власні очі переконався у позитивному впливі навчання на військовослужбовців українських Збройних сил, – заявив Пені Енаре.

Також Енаре відвідав Польщу, де зустрівся із міністром оборони Маріушем Блащаком.

Джерело: Міноборони Нової Зеландії, уряд Нової Зеландії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Peeni Henare

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-20 13:13:44