Україна і світ

Микола Олещук: Отримання від партнерів багатоцільового літака дасть швидкі результати в деокупації України

Командувач Повітряних Сил ЗС України Герой України генерал-лейтенант Микола Олещук зазначив, що Повітряні Сили продовжують захищати українську державу, вести протиповітряні бої, знищувати сотні цілей, серед яких – крилаті ракети та ударні БПЛА. Чималу роль у цьому відіграє західне озброєння, яке в максимально швидкі терміни опанували наші зенітники і яке вже довело ефективність в бойовій роботі.

Про це повідомляє Military Media Center.

«Сьогодні зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші системи, надані партнерами, ефективно працюють на нашу Перемогу. Лише  з 11 вересня 2022 року, знищено майже 500 крилатих ракет окупантів та понад 540 іранських ударних дронів», — повідомив генерал-лейтенант Микола Олещук.

Наразі в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ очікують на отримання ЗРК Patriot.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Так, цієї кількості замало, але це перші кроки для створення в державі надійної сучасної ефективної системи протиповітряної оборони держави. Безумовно, отримання від наших західних партнерів багатоцільового літака із широким спектром озброєння одразу вплине на перебіг бойових дій, дасть швидкі результати в деокупації наших територій  та наблизить нашу Перемогу», — наголосив командувач Повітряних Сил ЗСУ.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-06 09:41:48