Суспільне мовлення

Мешканцям зруйнованих будинків внаслідок обстрілу Львова надали тимчасове житло

Людей, помешкання яких непридатне для життя, поселили у модульні містечка та готель. Загалом розселили 33 людини. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

29 людей, а це 11 сімей, поселились у модульному містечку у Стрийському парку, яке раніше було законсервоване. Ще одна людина захотіла поселитись у містечку на Сихові. Троє мешканців переночували у готелі “Княжий Львів”, що при львівському коледжі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Вчора усім мешканцям було запропоновано кілька варіантів для тимчасового проживання. Кожен обрав ту локацію, яка йому більше підходила. Сьогодні ми також працюємо над варіантами для  подальшого проживання мешканців. З кожним працюватимемо індивідуально”, — каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Що відомо про ракетний удар по Львову 6 липня

  • Вночі 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині ракетами “Калібр”. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили 6 липня о 02:06 і вона тривала понад годину, до 03:19.
  • Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що росіяни завдали удару з акваторії Чорного моря. Кілька груп ракет спершу прямували в північному напрямку, а потім різко змінили курс на захід. У результаті силам ППО вдалось знищити сім із десяти крилатих ракет “Калібр”. Інші ракети досягнули цілей.
  • Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що три ракети влучили по Львову. Попередньо, одна прямо влучила у два житлові будинки. Також у Львові пошкоджена одна з підстанцій та житлові будинки у двох громадах області внаслідок падіння уламків ракет — у Глинянській та Золочівській. За попередньою інформацією, там травмованих немає.
  • Внаслідок ракетного удару, попередньо загинули 5 людини. За уточненими даними, 40 людей отримали травми.
  • За фактом розпочали досудове розслідування щодо воєнного злочину РФ за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
  • За словами міського голови Андрія Садового, у Львові пошкоджені 35 будинків, а серйозних уражень зазнало 60 помешкань. Руйнувань також зазнали заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 50 автівок та 1000 вікон потребують ремонту або заміни.
  • 7 липня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що внаслідок ракетного удару по Львову загинуло 10 людей.


Джерело: Суспільне мовлення України