Україна і світ

Медики Дніпра виходжують 34-річного захисника, який залишився без обох ніг

Фахівці Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова виходжують 34-річного захисника, якому в бою відірвало обидві ноги. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор клініки Сергій Риженко.

– Руслану на передку на позиції відірвало обидві ноги. Висока ампутація. Лікарі Мечникова перелили п’ять літрів крові, зробили шість операцій заради порятунку життя, – пише Риженко.

Мріє допомогти мамі

Медик розповів, що в спілкуванні з воїном з’ясувалося, що його батько помер і мама стала для нього найближчою людиною у світі.

Руслан зізнався, що все, що було вдома – найкраща частина його життя. І він дуже хоче допомогти мамі вижити в цьому світі.

– Я трохи пожив, мені – 34. Я думаю не про себе. Через мою голову проїхали машини кошмарів, де були тільки біль і смерть. Увесь той самотній час, коли лежав із закривавленими ногами, думав, як я куплю букет і обійму маму, – каже Руслан.

Попереду складний етап

За словами Сергія Риженка, наступний етап для воїна – відновлення, протезування та повернення в мирне життя.

– Руслан чекає цього, як найстрашніший іспит у своєму житті, і він хоче його пройти, як справжній мужній українець, – пише медик.

Джерело: Сергій Риженко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 13:02:08