Україна і світ

Масована ракетна атака на Україну 26 серпня: все що відомо про наслідки удару по 15 областях

Ракетна атака сьогодні охопила майже всю країну та стала однією з найбільших за останній час. Росія випустила понад сотню ракет різних типів та близько сотні Шахедів.

Повітряна тривога в Україні через атаку армії РФ тривала багато годин у низці областей. Загалом, Повітряними силами України було збито 201 ворожу мету, зокрема, 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Проте було зафіксовано і влучення.

Так, вибухи лунали у більшості наших регіонів, а саме у 15 областей країни – від Харківщини та Києва до Одеси та західних областей. Після ракетного удару сьогодні є багато пошкоджень в енергетиці.

Зараз дивляться

Більше про наслідки обстрілу України 26 серпня 2024 року – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Обстріл Києва та Київської області

РФ атакувала Київ та Київську область ракетами та дронами. Близько десяти безпілотників намагались проникнути в повітряний простір столиці з різних напрямків, однак сили протиповітряної оборони ворожі БпЛА знищили ще на підступах до міста.

Так, у Голосіївському районі столиці уламки ворожого БпЛА впали на дорогу, через що там виникла пожежа, яка повністю знищила легкове авто. Постраждав водій автомобіля. Пожежу наразі локалізували.

У Києві минулося без руйнувань. Через ракетний обстріл сьогодні у Шевченківському, Святошинському, Солом’янському та Голосіївському районах столиці спостерігалися перебої з водопостачанням, а також відключення світла.

Згодом енергетики та комунальні служби відновили роботу обладнання водопостачання.

Так, на Київщині внаслідок масованого удару пошкоджено два енергетичних об’єкти, а також 22 приватних будинки, складське приміщення, гаражі, три авто. Один будинок знищено повністю.

Крім цього, наразі ліквідовуються загорання трав’яного настилу в двох районах області.

Через ракетну атаку сьогодні поранено трьох людей – дві жінки та немовля.

– Жінка 1965 року народження з осколковими пораненнями доставлена до лікарні. Також постраждала жінка 1984 року народження із п’ятимісячною дитиною. Попередньо, у матері черепно-мозкова травма. Маля випало із дитячого візочка – у дівчинки подряпина стегна, – повідомляють у Київській ОВА.

Вибухи у Вінниці та Черкасах

Під час масованої атаки по Україні сьогодні у Вінниці також лунали вибухи. За понад шість годин тривоги над регіоном пролетіли 15 дронів та 22 ракети. Не обійшлося і без влучань, зокрема, в об’єкти критичної інфраструктури.

Крім того, вибуховою хвилею пошкодило вікна та дахи школи, а також приватних будинків. Двоє людей дістали поранення середнього ступеня важкості.

Рух залізничним транспортом, який зупиняли через влучання поруч із коліями, вже відновили.

Пожежі ліквідовані. Електро- та водопостачання поступово відновлюється.

Вибухи в Черкасах та області 26 серпня прогриміли під час комбінованої атаки армії РФ.

Фото: ДСНС України

У Держслужбі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що під час ворожої атаки спалахнула пожежа в господарчій споруді в одному з районів області.

Займання рятувальники ліквідували. Пошкоджено лінію електропередачі. Як повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, у межах області було знищено 10 БпЛА. У більшості випадків без наслідків.

– Наробив лиха ворожий Шахед на Золотоніщині. На щастя, люди цілі. І це найголовніше! За інформацією на цю хвилину, маємо у Шрамківці 17 пошкоджених домоволодінь, із них 3 – суттєво, а також електролінію, – зауважив він.

Обстріл Житомирщини

Ракетна атака сьогодні не пройшла і повз Житомирщини. Наслідком цього стали пошкоджені житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури. На жаль, за попередніми даними, внаслідок терористичних дій РФ загинула жінка, ще троє людей постраждали.

Через складну ситуацію в енергосистемі в області введено аварійні відключення світла. Працюють рятувальники та ремонтні бригади.

За інформацією Житомиробленерго в області вже вдалося відновити живлення для майже 20 тисяч абонентів, поступово підключають до енергопостачання критичну інфраструктуру.

– Шановні жителі області, за інформацією спеціальних служб, сьогодні під час масованої ракетної атаки ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною. Наразі є вірогідність того, що касетні елементи можуть бути поза межами атакованих об’єктів, – повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Фото: Віталій Бунечко

Наголошується, що у разі натрапляння на предмет схожий на той, що зображений на фото, в жодному разі не наближайтесь до нього та не торкайтесь його. Одразу викликайте поліцію чи ДСНС.

Обстріл Кривого Рогу та Дніпра

Від ночі оборонці неба збили над Дніпропетровщиною 10 шахедів та 4 ракети.

Під час обстрілу України сьогодні лунали вибухи і у Кривому Розі. Там, зафіксовано пошкодження машин та ліній електропередачі. На щастя, постраждалих немає.

Росія цілила по інфраструктурі Кривого Рогу та району, проте захисники неба всі повітряні цілі збили.

– Наслідки незначні – є пошкодження машин, ліній електропередач, спалахи трави. Зокрема, у деяких місцях на землі є уламки і навіть бойові частини, що не спрацювали. Працюють рятувальники та вибухотехніки, – зауважив керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

В окремих місцях на землю падали не лише уламки, а й навіть нерозірвані бойові частини. Над їхньою ліквідацією наразі працюють рятувальники та вибухотехніки.

Вибухи у Дніпрі пролунали зранку 26 серпня. Внаслідок ракетної атаки РФ спалахнула пожежа у дачному будинку, загинув 69-річний чоловік.

Вибухи у Дніпрі 26 серпня 2024 року. Фото: ДСНС

У Дніпровському районі сталося влучання у дачному кооперативі. Зруйновано 2 дачні будинки, пошкоджено 4 будинки та господарча споруда.

Також сталася пожежа. Горів дачний будинок та трава на площі 50 кв. м.

У Дніпрі внаслідок масованої атаки є травмована і у Криворізькому районі. У 42-річної жінки різані рани. Їй надали меддопомогу. Стан задовільний, лікуватиметься вдома.

Вибухи на Полтавщині

Зранку у Кременчуці Полтавської області під час повітряної тривоги пролунали вибухи.

О 12:49 у місті знову було гучно. Через обстріл на Полтавщині застосували аварійні відключення електроенергії. Наразі вдалося повернутися до графіків в області, там застосовуватимуть одночасно по три черги.

– Уламками БпЛА пошкоджено приватний будинок в Лубенському районі. Поранено жінку, яка в ньому проживала. Їй надається вся необхідна допомога, – повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Усього було поранено шістьох людей.

Окрім того, під ворожий удар потрапили промисловий об’єкт регіону.

Обстріл Запоріжжя

Зранку ворог завдав масованої ракетної атаки по Запорізькій області, випустивши щонайменше 6 ракет. Удари були спрямовані по об’єкту енергетичної інфраструктури, що спричинило масштабну пожежу.

Так, російська ракета влучила поруч з приватним будинком. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено дах, фасад та вікна, а 71-річна власниця будівлі отримала поранення внаслідок ранкової масованої ракетної атаки. Також загинув чоловік.

Було ухвалено рішення тимчасово перекрити проїзд через ДніпроГЕС. Наразі рух відновлено.

Вибухи в Одесі та області

Під час масованої атаки сьогодні постраждала і Одеська область. Так, внаслідок обстрілу поранено семеро людей, серед них – троє дітей, а саме хлопчики 10-ти та 7-ми років і 10-річна дівчинка. Усім надається медична допомога.

Фото: ДСНС

Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину агресора проти цивільного населення.

Відомо, що перший вибух пролунав в Одесі близько 8:37, після чого у деяких районах міста зникла електроенергія.

Внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки та велика кількість автотранспорту.

Обстріл Луцька

О 08:20 у Луцьку пролунали вибухи, гучно у місті було щонайменше півтори години. Внаслідок збиття ворожого безпілотнику на території обласного центру було пошкоджено багатоквартирний будинок.

О дев’ятій ранку міський голова Ігор Поліщук сповістив про пошкодження ще й об’єкта інфраструктури в Луцьку. Він проінформував, що одна людина загинула.

Близько 10:00 керівник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко зазначив, що через ворожу атаку пошкоджено ще один житловий будинок в обласному центрі.

Відомо, що загалом під час вибухів у Луцьку 26 серпня постраждали п’ятеро людей.

Наразі в більшості районів Луцька немає води через вимкнення електроенергії.

Вибухи в Івано-Франківській області

В Івано-Франківській області внаслідок масованої атаки по Україні 26 серпня стало влучання в інфраструктурний об’єкт регіону. Ворог атакував регіон із різних напрямків, а сили протиповітряної оборони ліквідували кілька повітряних цілей.

Троє людей постраждали. Наразі їм надають необхідну допомогу.

Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Обстріл Харкова

Під час масованої атаки сьогодні зафіксовано влучання в чотирьох районах, зокрема у Немишлянському, Лозівському, Красноградському та Ізюмському. Одна людина загинула, ще двоє зазнали поранень.

Так, у Немишлянському районі зайнялося 500 кв. м сухої трави. Залишки ворожої ракети вилучили сапери Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

В Олексіївці Лозівського району через влучання ракети Х-22 вигорів гектар трави.

В Ізюмському районі ракетний удар припав по об’єкту промисловості.

Загинув 41-річний працівник. Ще двоє осіб дістали поранення.

Об’єкт інфраструктури пошкоджено в селі Першотравневе Красноградського району.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також вибухи лунали у Сумській, Львівській, Рівненьській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 20:13:37