Україна і світ

Маркарова заявила, що треба більше та швидше

Україна дуже потребує якомога більшої кількості зброї, яка має прибувати якнайшвидше.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телеканалу CBS.

Зброї для України має бути більше

– Немає такого поняття, як достатньо швидко, коли ми маємо справу з таким ворогом, і ми повинні надолужити згаяне протягом тривалої паузи. Нам потрібно, щоб це було швидше, – наголосила вона.

Зараз дивляться

Маркарова зокрема зауважила, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони, щоб реагувати на посилення ударів по українських містах.

– Ми дуже вдячні тим, хто надає нам свої системи. Ми вдячні США за те, що вони шукають їх, дозволяють, фінансують деякі з них, але нам потрібно більше, і настав час буквально прийняти кілька сміливих рішень і надати нам більше, щоб ми могли побачити їх відразу, де вони нам потрібні, – додала посол.

За її словами, Україна наполягає на тому, щоб їй дозволили вражати цілі на території РФ зброєю американського виробництва, оскільки вона захищається, незалежно від того, завдаємо ми ударів по російських військах на нашій території чи за її межами.

– І ми намагалися це робити. Але, звичайно, є певні обмеження. Зараз я не буду публічно вдаватися в дискусії з США або будь-якими іншими нашими партнерами. Але я просто хочу сказати, що очевидно, що Росія тут є агресором, – підсумувала Маркарова.

10 травня Білий дім оголосив про новий пакет озброєння для України на суму $400 млн. В нову партію допомоги увійшли БМП Bradley, боєприпаси для Patriot, NASAMS, артснаряди 155-мм та 105-мм.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 817-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 09:02:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин