Львівський портал

Львів’янин під вигаданим ім’ям зареєструвався як ФОП та незаконно легалізував понад пів млн грн

39-річний львів’янин підробив документи з вигаданими даними про себе та зареєструвався як фізична особа-підприємець. Відтак чоловік незаконно легалізував понад 500 тисяч гривень нібіто від продажу товару (надання послуг). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що 39-річний львів’янин подав до органів Державної міграційної служби підроблені документи з вигаданими анкетними даними для видачі нібито втраченого паспорта. При цьому, до фіктивних документів долучив своє фото.

За такою ж схемою чоловік отримав ідентифікаційний код та паспорт для виїзду за кордон. Відтак, вся інформація по документах була внесена у відповідні державні реєстри.

Окрім цього, чоловік за допомогою підроблених документів на вигадану особу зареєструвався як фізична особа-підприємець. Також пізніше відкрив рахунки у банківських установах для здійснення своєї незаконної підприємницької діяльності.

Водночас з тим, на один із рахунків фіктивного ФОПа надходили кошти від нібито здійснення підприємницької діяльності продажу товарів (надання послуг). Загалом, мова йде про понад 500 тис. грн. В подальшому обвинувачений переказав ці кошти, отримані злочинним шляхом, на інші банківські рахунки, чим легалізував їх.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного львів’янина. Його обвинувачують у використанні підроблених документів, вчиненні незаконних дій з іншими засобами доступу до банківських рахунків, з метою їх використання, поданні для проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця документів, які містять неправдиві відомості та легалізацію коштів отриманих злочинним шляхом (ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 205-1, ч. 1 ст. 209 ККУ).

Досудове розслідування здійснювали детективи БЕБ у Львівській області.

Фото: Pexels.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-05 08:49:52