Суспільне мовлення

Львів’яни зібрали понад два мільйони гривень на наркозну станцію для дитячої лікарні

Львів’яни зібрали два мільйони гривень на наркозну станцію для дитячої лікарні святого Миколая. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Збір під назвою “Диво для незламних діток” оголосили взимку.

“Таке обладнання дає змогу під час операцій з високою точністю контролювати життєво важливі функції пацієнта та створює необхідний рівень безпеки. Без нього не обходиться жодна складна операція”, — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

Вартість одного апарату — 2,2 млн грн. Щодня один такий дає змогу прооперувати 7 маленьких пацієнтів.

“1544 донати від 1 гривні до 30 тисяч. Неоціненний внесок у здорове майбутнє українських дітей зробили представники соціально відповідального бізнесу, лідери думок та небайдужі громадяни. Дякуємо кожному та кожній, хто у такі важкі часи підтримує благодійні проєкти на dobro.ua”, — кажуть у лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Від початку повномасштабного вторгнення навантаження на лікарню святого Миколая зросло втричі, зазначають у медзакладі. У Львові також збирають 35 млн грн на центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Вже зібрали 4 млн грн на обладнання. Долучитися до збору можна на платформі dobro.ua.

Що відомо

  • Влітку у Львові презентували проєкт Національного реабілітаційного центру “UNBROKEN”. Він буде насамперед орієнтований на допомогу військовим та цивільним українцям, які отримали як фізичні, так і психологічні травми внаслідок війни Росії проти України.
  • У реабілітаційному центрі “UNBROKEN” щороку допомагатимуть 50 тисячам українців. Заклад буде працювати у кількох напрямках. Зокрема, там розвиватимуть реконструктивну, пластичну хірургію та протезування.
  • За задумом, у центрі працюватимуть майстерні, де виготовлятимуть протези. Також у медзакладі запланували друкувати на 3D-принтері кісткові імплантати.
  • На будівництво Національного реабілітаційного центру необхідно 77 мільйонів євро. Гроші збирають в тому числі від благодійників. Амбасадорами “UNBROKEN” вже стали британський фотограф-документаліст Джайлз Дьюлей, учасники рок-гурту “Жадан і Собаки”, грузинська співачка Ніно Катамадзе, мер Фрайбурга Мартін Горн та чимало інших. Коли збудують центр, поки невідомо.


Джерело: Суспільне мовлення України