Суспільне мовлення

Львівського митника підозрюють в хабарництві в особливо великих розмірах

Працівники Державного бюро розслідувань затримали співробітника Львівської митниці. Його підозрюють в оформленні вантажів під виглядом гуманітарної допомоги за хабарі.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у травні 2023 року працівник митниці повідомив представникові комерційної структури, що може посприяти в швидшому оформленні вантажів без митних платежів під виглядом гуманітарної допомоги. Плата за таку послугу залежала від загальної вартості вантажу.

Комерсант не таку пропозицію не пристав і подав заяву до Державного бюро розслідувань. Слідчі розпочали кримінальне провадження й задокументували декілька зустрічей, на яких митник пояснював бізнесменові механізм ухилення від сплати митних платежів.

В пресслужбі ДБР повідомили, що в серпні 2023 року працівник митниці отримав 22 тисячі доларів США за пропуск товарів без митних платежів під виглядом гуманітарної допомоги. Правоохоронці затримали чоловіка після отримання чергового хабаря — 16,3 тисяч доларів США. Йому повідомили про підозру у хабарництві в особливо великих розмірах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідство триває, правоохоронці встановлюють інших можливих співучасників оборудки.


Джерело: Суспільне мовлення України